Ugrás a fő tartalomra

Szabó Zsófia: Az Én szervezetem

Apaként mindig is fontosnak tartottam, hogy gyermekemet tanítsam, információval lássam el az emberi test működésével kapcsolatban. Éppen ezért nagy örömömre szolgált, amikor elolvashattam Szabó Zsófia Az Én szervezetm című könyvét. Köszönöm a Helma Kiadónak, azon belül is Dvariecki Bálintnak, valamint A magyar könyv is magyar termék (MKMT) mozgalomnak, hogy olvashattam és véleményezhettem a könyvet.

Szabó Zsófia
Az Én szervezetem



Fülszöveg:

Jártál már úgy , hogy tehetetlenség gyötört ,mert úgy érezted nem rajtad múlt a gyógyulásod? Nátha magas láz , esetleg gyomorrontás vagy valami egészen más? És volt úgy, hogy eltűnődtél az egészség meglétének aranyba foglalt értékéről?
Ez a kis regény bemutatja tested minden napi 24 órás munkáját vicces párbeszédes formában. Egy különleges küldetéssel, a mindent irányító Agy feletébb érdekes és kalandos feladattal bízza meg a legkedveltebb társát , az emberi test mozgató rugóját: a Szívet. Mi lehet ez a kalandos feladat? És miért pont a szív kapja ezt a megtiszteltetést? Amint felgörgeted vagy felnyitod a könyvet Kedves Olvasó egy csodálatos, szorgos brigád világába csöppensz. A Szív lüktetése a szervezet minden kis zugába eljut. Így a szív azt a feladatot kapta , hogy hangosbemondó segítsegével érdeklődjön a szervezetben lakó szervek pontos működéséről, és az ő munkajukat segítő hasznos tápanyagok bejuttatásáról azoknak a fontosságáról


Vélemény:

Az emberi test, a szervezet működésének megértése az emberiség egyik legfontosabb feladata. Miközben az orvosok, tudósok éjt nappallá téve dolgoznak a különféle szervi problémák, betegségek megértése, gyógyítása miatt, addig mi, szülők is próbáljuk ezeket a dolgokat megérteni, sőt, gyermekeinknek átadni a rendelkezésre álló tudást: mert már gyermekkorban is fontos például a helyes fogmosás, az egészséges táplálkozás elsajátítása; valamint a mögötte megbújó szervi sajátosságok megértése is.
Azonban nincs könnyű dolgunk, hiszen a rendelkezêsre álló tudást még nekünk, felnőtteknek is nehéz megérteni, hogyan fordítsuk ezt le gyermekeink számára is érthető, befogadható formára?
Éppen ezért hiánypótló Szabó Zsófia: Az Én szervezetem című könyve, mely gyermekorvosi szakértelem felügyeletével, ajánlásával íródott, mégis könnyen befogadható a gyermeki fül számara is; ezen kívül még felnőttként is találtam benne új információkat az emberi test működésével kapcsolatban.
A könyv a kaland, felfedezés, humor építőköveivel lopja be magát a gyermeki szívbe. Kiderül, milyen egyéniségek az egyes szerveink, mit szeretnek enni, és máris tudja a gyermek, mit kérjen ebédre, ha valamelyik szerv éppen gyengélkedik, vagy csupán az egészségét szeretné megóvni, kedvében szeretne járni, mindezzel egészséget csempészni a mindennapokba.
A könyv minden fontos szervet érint, beleértve a szaporítószerveket is, azonban nem felvilágosító könyv, így nyugodtan alkalmazhatjuk, kedvünkre válogathatunk belőle estimesére is. Kellemes és hasznos olvasást, jó egészséget mindenkinek!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Donka Krisztina: Lélekhangok

A napokban az a megtiszteltetés ért, hogy elolvashattam Donka Krisztina Lélekhangok című könyvét. Köszönöm a Helma Kiadónak, azon belül is Dvariecki Bálintnak, hogy lehetőséget kaptam a könyv olvasására, és véleményezésére is. Donka Krisztina Lélekhangok Fülszöveg: Donka Krisztina Lélekhangok című, verseket és meséket egyaránt tartalmazó kötetét az olvasók szíves figyelmébe ajánlom. Eredeti, letisztult, lüktető, érzelmes verssorai magával ragadják az embert. A szerző bensőséges gondolatai csillagokként ragyogó tükröt állítanak elénk, és tiszta, szívből jövő sorai megkapó egységet alkotnak a versek hatására újra meglelt emberi mivoltunkkal. A kötetben megjelent mesék egyszerűek, rövidek és tanulságosak. A szerző fogalmazása és eredeti látásmódja a klasszikus mesék hagyományához igazodik. Nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is tanulságosak Krisztina szavai, természet iránti szeretete, és a szerző belülről fakadó, a kedves olvasónak feltárt érzései. Ezért a meséit minden koros

Radics Renáta: Emlékeim kertjében

Egy vidéki kis faluban születtem, ott töltöttem gyermekkoromat, mégpedig a falu egy zsákutcájában, mely a természettel volt határos. Később Budapestre költöztem, azonban a falu, a természet a mai napig a szívemben, emlékeimben él. Épp ezért okozott számomra nagy örömet, hogy Radics Renáta Emlékeim kertjében című művét olvashattam, véleményezhettem. Köszönöm a Helma Kiadónak, különösen Dvariecki Bálintnak, valamint Radics Renátának is. Radics Renáta Emlékeim kertjében Fülszöveg A házunk mögötti réten sétáltam egy gyönyörű napfényes délutánon. Közben vadvirágokat szedtem és egy szép kis csokor lett belőlük, amit otthon vázába tettem. Nemcsak egy virágcsokrot, hanem egy verset is vittem haza magammal, ami Az Emlékeim kertjében címet kapta. Akkor született az ötlet, hogy a virágcsokromról készült fotó lesz az új könyvem borítója és a versem a címadója. Mesekönyvemhez hasonlóan, ebben a könyvben is fontos szerepet kap a szeretet, a természet szépsége, s a kifogyhatatlan optimizmusom. Emléke

Goran Episcopus: Forráspont

Közeledik a karácsony, amikor kicsit megpihenünk, szívünk szeretetre vágyik... jobban is, mint máskor. Átgondoljuk ezt az évet, tervezgetjük a következőt, de mindenekelőtt előkészítjük lelkünket a December 24.-i szentestére, amikor Jézus születésnapját ünnepeljük. Ezért hálás vagyok, hogy az én felkészülésem Goran Episcopus Forráspont című verseskönyvével kezdődik. Köszönöm a szerzőnek, valamint A magyar könyv is magyar termék (MKMT) mozgalomnak, hogy olvashattam és véleményezhettem a verseskönyvet. Goran Episcopus Forráspont Ha meg kellene említenem két dolgot, ami megkülönböztet minket, embereket a többi lénytől, talán azt mondhatnám, hogy a beszéd és a hit. Úgy tudom, a gondolkodás és a beszéd az kéz a kézben járnak, a hit és a vallás pedig mindenképpen csak ránk jellemző. Sokan, sokféleképpen gondolkodnak erről, a vallásról, világunk teremtéséről. Annyi azonban mindenképpen közös bennünk, emberekben a kezdetektől, hogy hiszünk valamiben, van istenképünk. Persze a történelem során e